logo
header

 

Geachte heer, mevrouw,

Aflossen op de hypotheek is actueel en noodzakelijk, maar is dat eigenlijk wel zo?

Hoeveel keert mijn inboedel verzekering uit bij schade en waarom is de opstal verzekering best belangrijk?

De zorgverzekering wordt weer duurder, hoe kan ik de premiestijging voorkomen?

O ja, als u dit jaar af wilt lossen op de hypotheek wacht dan niet te lang!!

Team Folkertsma
Sietze Folkertsma

 

 

Extra Aflossen op de hypotheek?.

Extra Aflossen op de hypotheek?.

De toezichthouder AFM wil dat banken het extra aflossen op de aflossingsvrije hypotheek en de beleggingshypotheek aanmoedigen. Waarom geven ze dit advies?

Heb je al een bestemming voor het vakantiegeld van mei 2018? Als het aan de AFM (Autoriteit Financiële Markten) ligt gaan huiseigenaren met bepaalde hypotheekvormen het geld gebruiken om de hypotheekschuld te verlagen. Ze trekken deze conclusie na een experiment dat ze samen met de ING en Florius hebben uitgevoerd. Banken zouden aflossingen moeten stimuleren.

Waarom extra aflossen?

Aan de aflossingsvrije hypotheek en de beleggingshypotheek kleven gevaren. Op de aflossingsvrije hypotheek wordt niet afbetaald. De hypotheeklasten blijf je dus ook betalen na jouw pensionering. De schuld wordt pas afbetaald na het verkopen van het huis. In de beleggingshypotheek wordt maandelijks een bedrag belegd. Met het belegde kapitaal kan op de einddatum van de hypotheek de schuld (deels) afbetaald worden. De aflossing is in deze hypotheekvorm dus niet zeker. Door extra aflossingen worden de gevaren ingedamd. De overblijvende hypotheeklasten moeten namelijk wel betaalbaar blijven ook in de toekomst.

Lees meer... transparant gedeelte

Dit jaar nog extra aflossen op uw hypotheek?.

Als u dit jaar nog een extra aflossing wilt doen op uw hypotheek wacht dan niet te lang. De hypotheekverstrekker moet het geld ruim voor 31 december ontvangen om de aflossing nog dit jaar te kunnen verwerken. U ziet de aflossing dan ook terug op uw jaaropgave van de hypotheek.

De datum waarop de hypotheekverstrekker de aflossing binnen moet hebben verschilt per aanbieder maar voor de meesten is dat al de maand november. Dus wilt u dit jaar nog een aflossing doen, wacht dan niet te lang!

Als er vragen zijn over een extra aflossing kunt u altijd contact met ons opnemen.

 
Dit jaar nog extra aflossen op uw hypotheek?.

 

Verschillen in opstalverzekeringen zijn groot

Verschillen in opstalverzekeringen zijn groot

Toen u een woning kocht, heeft u ook een opstalverzekering afgesloten. Dat was nu eenmaal verplicht. En naar die polis heeft u daarna nooit meer omgekeken. Dat is jammer, want de verzekering dekt niet altijd alle kosten.

Waarom heeft u eigenlijk een opstalverzekering? Uiteraard voor schade aan uw woning. In de eerste plaats denkt u dan misschien aan brand. Want of het nu gaat om schroeiplekken in de vloerbedekking of totale verwoesting door de vlammen, u wilt die schade vergoed zien. Daarnaast kan uw pand beschadigd raken door binnendringend water en door storm.
Lees meer... transparant gedeelte
Zes tips om te besparen op uw zorgverzekering

Zes tips om te besparen op uw zorgverzekering

Zorgkosten blijven stijgen en dat betekent dat u ook meer gaat betalen. Voor volgend jaar wordt verwacht dat de meeste verzekeraars de premies laten stijgen, gemiddeld met zo’n 10 euro per maand. Hoe kunt u besparen op de zorgverzekering? Zes tips op een rijtje.

Lees meer... transparant gedeelte