logo
Geachte heer, mevrouw,

Waartoe zijn wij op deez’ aard?

Geen paniek, we houden het licht. Maar het is een goede vraag. Waarom en voor wie doen we wat we doen? En hoe kunnen we wat we doen op een zo goed mogelijke manier doen?

Als uw financiële dienstverlener zijn wij ondermeer op deez’ aard om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat proberen we te doen door u goed te adviseren, door u bij eventuele schades goed bij te staan en zoveel mogelijk sores uit handen te nemen, en door zo goed mogelijk te doen wat we doen. En dat alles met een lach en een luisterend oor.

Daarom zijn we blij met de waardering die uit het klanttevredenheidsonderzoek van Nh1816 blijkt. Het vertelt ons dat we goed bezig zijn. En het motiveert ons om nog een tandje bij te zetten. Want een negen is nog geen tien.  Dank aan Nh1816 voor het in kaart brengen van de klanttevredenheid, dank aan mijn collega’s voor het goede werk, en bovenal dank aan u, onze klant, voor uw waardering!


RUIM HELFT SAMENWONENDEN HEEFT GEEN SAMENLEVINGSCONTRACT

In onze vorige nieuwsbrief kon u lezen over de nieuwe wet Beperkte gemeenschap van goederen. Deze wet dient ertoe om financieel verleden, heden en toekomst van de huwelijkspartners goed te regelen. Voor samenwoners is in deze nieuwe wet niets geregeld. Voor hen geldt dat afspraken tussen beide partners in een samenlevingscontract kunnen worden vastgelegd.

Uit onderzoek van het platform Wijzer in geldzaken blijkt dat ruim de helft van de stellen die samenwonen zonder te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan, geen samenlevingscontract heeft.

Samen afspraken maken vermindert risico financiële problemen achteraf. Daarom heeft het platform de online tool ‘Samenwonen goed geregeld’ gelanceerd. Hiermee krijgt elke Nederlander een duidelijk en persoonlijk overzicht van risico’s die hij/zij loopt met zijn huidige samenlevingsvorm en wat men kan doen om deze risico’s te beperken.

Lees het hele artikel op onze site.


VAN HOOFT & POSTEMA MAKELAARDIJ

De woningmarkt is volop in beweging. Dat zagen we bijvoorbeeld tijdens de goed bezochte Open Huizen dag, afgelopen zaterdag 7 april. En wie weet is dit ook voor u hét moment om de woningmarkt op te gaan.

Overweegt u om uw woning te gaan verkopen en wilt u weten wat uw woning momenteel waard is? Neem contact op met onze collega’s van de makelaardij voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling.

En bent u op zoek naar een leuke woning? Neem eens een kijkje in het woningaanbod op vanhooftenpostemamakelaardij.nl.


Hebt u vragen over deze of over de andere onderwerpen die in onze nieuwsbrief behandeld zijn? Loop gerust even binnen of neem contact met ons op. En volgt u ons al op Facebook? U vindt er het laatste nieuws over ons kantoor en de ontwikkelingen in onze branche.

Met vriendelijke groet,
Ton van Hooft

 

 

Klanttevredenheidsonderzoek 2017

Klanttevredenheidsonderzoek 2017

Waartoe zijn wij op deez’ aard? Geen paniek, we houden het licht. Maar het is een goede vraag. Waarom en voor wie doen we wat we doen? En hoe kunnen we wat we doen op een zo goed mogelijke manier doen?

Lees meer... transparant gedeelte

Ruim helft samenwonenden heeft geen samenlevingscontract

Samen afspraken maken vermindert het risico van financiële problemen achteraf. Er is nu een handige tool waarmee stellen die (willen gaan) samenwonen inzicht kunnen krijgen van de gevolgen op financieel vlak.

Lees meer... transparant gedeelte
Ruim helft samenwonenden heeft geen samenlevingscontract
Uw inkomen bij ziekte of werkloosheid. Zal wel in orde zijn, toch?

Uw inkomen bij ziekte of werkloosheid. Zal wel in orde zijn, toch?

Hoe hoog uw salaris is, weet u waarschijnlijk wel. Maar weet u ook hoe hoog uw inkomen is als u arbeidsongeschiktheid of werkloos raakt? Dat zit wel goed, denkt u? Zoek het toch eens uit, want u kunt een inkomensval voor zijn als u tijdig iets regelt.

Lees meer... transparant gedeelte

Koester uw oldtimer en verzeker hem goed

Je ziet ze steeds vaker op de weg: oldtimers. De gestegen populariteit hangt onder meer samen met het belastingvoordeel dat berijders van deze klassieke auto hebben. Maar het bezit van een oldtimer heeft ook nadelen.

Lees meer... transparant gedeelte
Koester uw oldtimer en verzeker hem goed
Huizenkoper heeft moeite met hypotheektermen

Huizenkoper heeft moeite met hypotheektermen

Huizenkopers zijn vaak meer bezig met de inrichting van hun nieuwe woning dan met de inrichting van hun hypotheek. Want dat laatste is moeilijk te begrijpen en niet interessant. Maar goede voorlichting en advies over de hypotheek, kunnen u veel opleveren.

Lees meer... transparant gedeelte

Blijf financieel gezond en voorkom schulden

Iedereen ziet wel eens een rekening over het hoofd. Dat lost u wel op als er een herinnering komt. Maar als u meerdere betalingsachterstanden heeft, kan er een structureel schuldenprobleem ontstaan. Hoe voorkomt u financiële problemen?

Lees meer... transparant gedeelte
Blijf financieel gezond en voorkom schulden
De verhuizing en uw verzekeringen

De verhuizing en uw verzekeringen

U heeft een nieuwe woning gevonden en gaat verhuizen. Dat uw opstalverzekering dan aan het nieuwe adres wordt aangepast, is logisch. Maar de verhuizing heeft ook gevolgen voor andere polissen.

Lees meer... transparant gedeelte