logo
header

 

 

 

Nieuwsbrief belastingaangifte 2018

Nieuwsbrief belastingaangifte 2018

Het aantal belastingaangiften die wij invullen zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. Dit is ook de reden dat wij vanaf 2019 de zaken anders willen gaan aanpakken. 

Zo hebben we geïnvesteerd in nieuwe software voor het indienen van de belastingaangiften. Hierbij hebben we uw digid niet meer nodig. Wel hebben we nu een machtiging van u nodig om uw gegevens te kunnen ophalen bij de belastingdienst. Wij gaan deze machtigingen binnenkort aanvragen en u zult bericht ontvangen vanuit de belastingdienst. Hierbij zit een formulier met een machtigingscode (en een QR code). Dit formulier ontvangen wij graag van u. U kunt het langsbrengen op kantoor, scannen en mailen naar info@ffdf.nl of bijvoegen bij de belastingpapieren. 

Deze nieuwe software geeft ook meteen aan of u recht heeft op toeslagen. Als dit het geval is en u het afgelopen jaar geen toeslagen heeft ontvangen, vragen we deze meteen voor u aan.  

De kinderopvangtoeslag is hierop een uitzondering. Vanaf heden gaan we deze toeslag alleen in uw bijzijn aanvragen. De reden hiervan is dat bij de kinderopvangtoeslag zaken helaas regelmatig fout gaan. Dit heeft diverse oorzaken maar door de zaken samen met u aan te vragen worden deze fouten tot een minimum beperkt. 

Daarnaast hebben we besloten geen nieuwe klanten meer voor de belastingaangifte aan te nemen. We willen de bestaande belasting klanten goed en tijdig van dienst zijn en dat dreigt in gevaar te komen als we nu niet op de rem trappen. Uitzondering op deze stop zijn de nieuwe klanten met een service+ pakket.  

Ook dit jaar hebben we een checklist gemaakt voor de aangifte 2018. U kunt deze vinden op onze internetsite www.ffdf.nl onder zelf doen, downloads, checklist belastingaangifte 2018.