logo
header

 

Geachte heer, mevrouw,

Zoals u van ons gewend bent houden wij u graag op de hoogte van ontwikkelingen die voor u relevant (kunnen) zijn. 

Team Folkertsma

 

 

Partneralimentatie naar maximaal 5 jaar

Partneralimentatie naar maximaal 5 jaar

Op 21 mei 2019 nam de Eerste Kamer het wetsvoorstel Wet herziening partneralimentatie aan. Door deze wetswijziging wijzigt de maximale wettelijke duur van het recht op partneralimentatie.

De wijzigingen gaan naar verwachting in op 1 januari 2020. Maar ook nu al hebben deze toekomstige wijzigingen invloed op de adviespraktijk. In dit artikel lees je wat er verandert en wat hiervan de gevolgen zijn.

Lees meer... transparant gedeelte
Private Lease en hypotheek gaan slecht samen.

Private Lease en hypotheek gaan slecht samen.

De meeste mensen weten dat een telefoonabonnement van invloed kan zijn op de leencapaciteit voor een hypotheek. Dat ditzelfde geldt voor private (auto) lease is veel minder bekend. Huis kopen en auto leasen is beter dan auto leasen en huis kopen.

Hoewel er geen harde cijfers voorhanden zijn, merken adviseurs een toename van klanten met een leasecontract. Sommigen geven aan dat dit inmiddels bij 1 op de 6 consumenten speelt, met name bij doorstromers. Onbegrip en teleurstelling is vaak het gevolg als blijkt dat de leencapaciteit fors te leiden heeft van de aangegane autolease, en zelfs aanschaf van een woning in de weg staat.

Lees meer... transparant gedeelte
Verhuurverklaring

Verhuurverklaring

BLG Wonen start met de huurverklaring. Met de huurverklaring kan een huurder aantonen dat hij – mede op basis van gedragen huurlasten uit het verleden – zijn hypotheeklasten nu en op termijn ook zou kunnen betalen.

BLG-directeur Frank Soede: “De huurverklaring is een reactie op de vraag van veel duurhuurders waarom zij wel een hoge huur mogen betalen, maar niet een woning kunnen kopen met lagere maandlasten. Wij willen met het initiatief de woningmarkt toegankelijker maken voor huurders uit de vrije sector.”

Lees meer... transparant gedeelte